Bridge onder Begeleiding

  • Zoals het er nu naar uitziet gaan we op donderdag 7 oktober weer beginnen met Bobben. Hou deze pagina in de gaten, want hier verschijnt het laatste nieuws over het Bobben.

 

Veel mensen zijn begonnen met het volgen van een bridgecursus. Bridge is natuurlijk een prachtig spel dat je tot op hoge leeftijd kunt spelen. Voor veel bridgers is na zo’n cursus de stap naar een echte bridgeclub nog te groot. Behalve voor “huiskamerbridgers”  is  deze vorm van bridgeles ook interessant voor bridgers/bridgeparen die weer eens de puntjes op de i willen zetten  en de bridgetechniek willen verbeteren. Ook voor bridgers die onlangs een cursus gevolgd hebben is dit een ideale mogelijkheid om meer spelervaring op te doen.
Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of afspeelprobleem behandeld of een stukje van de theorie herhaald.. Daarna wordt er gebridged waarbij er zowel bij het bieden als het afspelen vragen gesteld kunnen worden. Ook het wedstrijdelement krijgt aandacht. De uitslag is enkele minuten na afloop beschikbaar en op Internet terug te zien inclusief de spelverdeling van de gespeelde spellen. Dit maakt het analyseren van fouten ook thuis nog mogelijk.
Bridgen onder begeleiding is ruim zes jaar geleden gestart en blijkt een groot succes. De middagen beginnen om 13.30 uur ( 13.15 uur aanwezig) en eindigen rond de klok van kwart voor vijf. Deelname kost € 4,- per persoon per middag.  Deelnemers hoeven zich niet tevoren aan te melden, kunnen alleen of als paar komen en kunnen zo vaak komen als ze willen.
 Van 26 september tot en met donderdag 12 december 2019 is er weer het Bobben.
Miniatuurtje.
Bij Miniatuurtjes ziet u alle kaarten. Probeer de puzzel op te lossen en bekijk de speelfiguren goed. Het verbetert uw spelinzicht. Het is aan te raden er een spel kaarten bij te pakken en de kaarten zoals in het diagram weergegeven, voor u op tafel te leggen. Zo kunt u alle varianten makkelijk uitproberen.


Miniaturen
In de BOB-les wordt de oplossing besproken.

16 Reacties op Bridge onder Begeleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.