Schaken

BSG schaakt het hele jaar door !
Veel sporten kennen lange seizoenstops. Maar de schakers van BSG, de schaakclub voor Naarden-Bussum en ommestreken, gaan het hele jaar door met spannende competities. BSG speelt in het Denksport Centrum Bussum (DCB). En u kunt er de hele zomer op maandagavond (aanvang 19.45 uur) terecht voor een leuke partij schaak tegen een andere schaker.
Wintercompetitie
De wintercompetitie loopt van september t/m halverwege juni, onderbroken door het olliebollentoernooi.  Met 6 teams doet BSG op verschillende niveaus mee aan externe competitie.
Zomerschaak
De zomerschaak-competitie bij BSG loopt van medio juni tot en met eind augustus. En is gratis!! Voor de spelers die rustig willen nadenken is er een doorlopend toernooi waarbij u wordt ingedeeld tegen een tegenstander met eenzelfde aantal matchpunten. Probleemloos kunt u tijdens het toernooi een aantal byes nemen; vakantie bijv.  is dus geen probleem.
Voor de snelschakers is er op de zomerdag (maandag) elke week weer een nieuw toernooi. Meestal 5 minuten p.p.p.p
Jeugdschaak
Met ruim 50 jeugdleden heeft BSG een van de grootste jeugdschaakafdelingen van de regio. Niet voor niets. De sfeer is prima, en er de kinderen krijgen er op verschillende niveaus training. Die wordt gegeven door de oudere schaakjeugd.
Meer dan 8 ouders houden, per toerbeurt, met z’n tweeën een oogje in het zeil.
Er is externe competitie, er kan aan externe toernooien worden meegedaan, en er zijn geregeld leuke interne toernooien. Zie ook onze website.
Locatie en contact
Het Denksport Centrum Bussum (Nieuwe Englaan 6, 1404 EC Bussum) heeft twee zalen, zodat er verschillende competities naast elkaar kunnen plaatsvinden. In de bovenzaal is er een gezellige bar. Het DCB ligt op loopafstand (6 min.) van het station Naarden-Bussum, uw auto kunt u parkeren bij het gemeentehuis.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BSG (www.bsg-bussum.nl) of contact opnemen met wedstrijdzaken@bsg-bussum.nl. Wij zien u graag op maandag om 19.45 in het DCB !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.