Terugblik Atelierdrives

Zondag 8 oktober 2017 was alweer de derde Atelierbridgedrive. De weergoden waren met ons. In goed fietsweer konden de 96 deelnemers naar hun ateliers fietsen. Verreweg de meeste deelnemers gingen op de fiets van het ene atelier naar het andere. Aldaar werden zij vriendelijk ontvangen en vaak voorzien van een klein hapje of een drankje. Na de uitleg van de kunstenaar werd er aan de bridgetafel gestreden.  In het vuur van de strijd werden de uitslagbriefjes niet altijd goed ingevuld. Dit maakte het invoeren in de computer er niet makkelijker op. Rond kwart voor vijf kwam iedereen naar het Denksportcentrum om te genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk om te horen wie er gewonnen had.
Dit jaar waren Jolande Pijlman en  Liduin Markens de terechte winnaars. Op de tweede plaats eindigden Rietje Flink en Betty Wijmans. Als derde mochten Han van Wilderen en Ank Gouverneur naar de prijzentafel. Met de gezellige muziek van Cees Pameijer op de achtergrond bleef het nog lang gezellig. Inmiddels was de lekke band van een van de deelnemers door de ANWB geplakt.
We moeten weer tot 2019 wachten voor de volgende atelierdrive.

Verslag 2e Atelierbridgedrive 2015

Zondag 4 oktober was de tweede atelierbridgedrive. Het was een daverend succes. maar liefst 48 paren gingen vooral op de fiets maar ook enkelen met de auto of lopend naar 10 ateliers. In de ateliers lieten de kunstenaars van Artes hun kunst zien en vertelden zij over hun werkzaamheden als kunstenaar. Vervolgens werden er per atelier vier spelletjes bridge gespeeld. Een speciale fietsploeg haalde de uitslagen op. In het Denksportcentrum Bussum werden deze verwerkt, soms met met moeite omdat niet iedereen de juiste gegevens ingevuld had. Tegen vijf uur kwamen  de deelnemers terug in het Denksportcentrum. Ze konden genieten van een hapje en een drankje, de gezellige muziek van toetsenist Cees Pameijer en nog eens naar de spellen van die middag kijken. Daar was genoeg over te praten. De meesten zullen niet eerder schoppen heer-Boer in achten gehad hebben met Ruiten Aas, Heer, Boer in vijven.  Tegen half zes was de prijsuitreiking. Tiny en August Habets waren de gelukkige prijswinnaars en mochten op de fraaie kunstprijzentafel van Artes hun prijs uitzoeken. Netty van Hunen en Lies de Visser werden tweede en mochten ook naar de prijzentafel. Iedereen was erg enthousiast maar moet toch weer twee jaar wachten.
Via deze LINK komt u terecht bij de uitslagen van DCB. Als u klikt op Atelierdrive kunt u in alle rust nog eens naar uw score kijken. Als u op een spelnummer klikt krijgt u de resultaten van alle deelnemers op dat spel te zien.

———————————————————————————————————-

16-at-bij José van 't Rood 1

Bridgers in het atelier van José van ’t Rood

Zondagmiddag 20 oktober 2013 is de eerste Bussumse Atelierbridgedrive een daverend succes geworden.
Denksportcentrum Bussum heeft in samenwerking met kunstenaars van Stichting Kunstkring ARTES
de eerste Bussumse Atelierbridgedrive tot een groot succes kunnen maken. Men was unaniem: ‘Dit moet vaker georganiseerd worden’.
Tien kunstenaars openden hun ateliers om de 80 deelnemers te ontvangen voor een rondleiding in hun werkplaats en om een paar spelletjes bridge te spelen.
De meeste deelnemers gingen op de fiets van atelier naar atelier om na 4 rondes te eindigen in Denksportcentrum Bussum voor de gezellige borrel en de prijsuitreiking.
De prijswinnaars kregen uiteraard een kunstwerk cadeau.
Kees Flink reikte de eerste prijs uit aan Marijke Fopma en Marjo Epskamp, die met een percentage van ruim 66% de winnaars van deze eerste atelierdrive werden.
Kunst en bridge blijkt een hele goede combinatie. Het evenement paste in het Communicatieproject CEL9 van ARTES, het kunstproject met de laatste
tien KPN-telefooncellen van Nederland. Als u hier meer over wil weten kijk dan op Artes

Foto’s van de Atelierdrive:22-at-

21-at-Mieke en Ricado aan het werk

20-at-

19-at-Yvonne Swierenga, beelden en Marjan Dunselman, schilderijen

18-at-Y.Swierenga, beelden

17-at-Edith van Eijden bij José

16-at-bij José van 't Rood 1

15-at-bij Jorgos chronis

14-at-bij Greetje Hubers

13-at-bij Gaston Bannier 3

08-at-

09-at-bij Alexandra Arriëns

10-at-bij Ans Tellegen

11-at-bij Boy Namias de Crasto 3IMG_6440

12-at-bij Corrie Goldhoorn 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.